Ökar parterapi under semesterperioden?

Man kan ofta läsa om att parterapierna ökar under semestertiden, och det är något som verkar stämma. På KBT Stockholm säger man att antalet planerade besök ökar under sensommaren och håller i sig under hösten. Antalet akuta besök ökar också just på under perioden juli-augusti. För att prioriteras och därmed kunna anses som ett akut besök krävs att något oförutsett och plötsligt inträffat som satt relationen i en kris. Det handlar många gånger om exempelvis otrohet som avslöjats-

Annars är det mer att man kanske inte haft tid eller ork att ta tag i saker som man upplever problematiskt under året, så man sparat på sig allt för mycket. Det kan vara mindre saker som enskilt, var för sig, kanske inte bör leda till att man behöver parterapi. Men när vi sedan umgås mer intensivt under en semester kan de här händelserna plötsligt komma fram. De kan även användas som argument för att stärka det man här och nu vill peka på är fel, för att stärka det man säger. En typ av bevisning att du har ju gjort så här så många gånger förut...

En annan sak som gärna hjälper samtalen att spåra ur är alkohol. Det är välkänt att alkoholkonsumtionen ökar under sommaren. Lika känt är det att den påverkar oss. De flesta blir nog glada och känner en ökad social kompetens. Men när det ska pratas om saker som är fel i en relation ökar risken kraftigt för att samtalen blir väldigt fel och kan leda till stora konflikter.

Så svaret på frågan är: Ja, parterapi ökar under sommaren

--

Läs mer: Parterapi Stockholm

6 May 2023

Parterapiforum.com

På parterapiforum.com hittar du information inom parterapi för relationer som av någon anledning är lite på glid. Hoppas du hittar något som kan hjälpa dig och din partner att komma vidare eller få en bättre relation.

Ställ en fråga


 


KBT Stockholm
KBT Västerås

Akut hjälp vid otrohet?

En avslöjand otrohet skapar ofta ett akut behov av hjälp i relationen. Om du bor långt från en mottagning eller svårt att få tid på en lokal mottagning kan du få akut hjälp genom videosamtal. Här kan du klicka dig vidare för hjälp online med parterapi.

 

För dig i Stockholm

Här har vi listat resurser för dig som finns i Stockholm med närområde. Inom relationsarbete kan det vara behjälpligt med ordinär parterapi eller hjälp av sexologi i enskilda samtal eller som par.

Sexolog Stockholm