Stress och relationer

Stress och relationer är många gånger tvugna att gå ihop, även om det inte är optimalt. Man brukar säga att ett visst mått av stress kan vara bra, men då handlar det om så kallad positiv stress. Det kan handla om att man har ett roligt och intressant projekt som man verkligen går in för att jobba med, men utan att tycka att det blir jobbigt. Det är när det blir jobbigt och tungt som stress inte är bra. Stress kan även leda till en depression om man inte ser upp. Och absolut inte för en relation. Vi är alla olika och reagerar därför olika på stress.

Humöret kan variera kraftigt och så även energin. Det kan vara svårt för personerna i omgivningen att hantera hur man ska förhålla sig. Man kan misstänka att man själv är anledningen till att den som är utsatt för stress beter sig på ett annorlunda sätt. Försök vara ett stöd men utan att vara allt för utfrågande. Ett stöd genom att helt enkelt finnas där.

 

Texten uppdateras.

14 Mar 2018

Parterapiforum.com

På parterapiforum.com hittar du information inom parterapi för relationer som av någon anledning är lite på glid. Hoppas du hittar något som kan hjälpa dig och din partner att komma vidare eller få en bättre relation.

Ställ en fråga


 


KBT Stockholm
KBT Västerås

Akut hjälp vid otrohet?

En avslöjand otrohet skapar ofta ett akut behov av hjälp i relationen. Om du bor långt från en mottagning eller svårt att få tid på en lokal mottagning kan du få akut hjälp genom videosamtal. Här kan du klicka dig vidare för hjälp online med parterapi.

 

Extra resurser

Här har vi listat resurser för dig som vill ha mer information.

KBT Örebro