Parterapi efter otrohet

Otrohet som plötsligt kommit upp till ytan kan kännas som en bomb för relationen. Ibland kan det ha föregåtts av en känsla att något är pågång och i andra fall kommer det som en blixt från klar himmel. Båda känns, ordentligt, även om det sistnämda ofta framkallar mycket stora känslovågor som blir svåra att hantera.

Den mest centrala frågan brukar vara varför. Varför, varför och varför. Hur kundet det hända, hur kunde det bli så här - varför? Den bedragna hamnar många gånger i en akut kris där man har svårt att sortera tankar och känslor. Reaktionen går inte att förutse. Ibland blir den initiala reaktionen inte alls som den otrogne misstänkt. Den bedragna kan bli introvert och reagera med att dra sig tillbaka, bli tyst och ledsen. Andra reagerar kraftfullt med att bli arga och kräva svar på alla de frågor som uppkommer omedelbart och ställer dem gärna om och om igen. Till slut brukar ilskan över vad som hänt avta och de mjukare känslorna kommer ifatt vilket ofta leder till att personen blir ledsen och orkeslös.

Den otrogne har många gånger svårt att ge svar på alla frågor. Några av dem kanske man inte kan svara på, och ibland vill man inte göra det för svaret skulle bli allt för hårt för den bedragna att höra i situationen när allt nyligen avslöjats. Frågan om varför är ofta just en sådan fråga.

Nästa relevanta fråga är: vad händer nu?

För att kunna hantera alla frågor och känslor som uppstår vänder sig många till parterapi efter otrohet. Där kan båda få hjälp. Båda behöver nämligen ofta hjälp. Den som varit otrogen behöver hjälp att förklara sig, att svara på frågor och få hjälp i hur man ska förhålla sig efter det som hänt. Den bedragna behöver hjälp att förstå, perspektiv och insikt i vad som nu ska hända. Hur vill man ha det? Med professionell hjälp i parterapi kan ni få hjälp med detta, och hjälp att lugna det så ofta uppslitande situationen.

Här kan du läsa mer om parterapi.

15 Mar 2019

Parterapiforum.com

På parterapiforum.com hittar du information inom parterapi för relationer som av någon anledning är lite på glid. Hoppas du hittar något som kan hjälpa dig och din partner att komma vidare eller få en bättre relation.

Ställ en fråga


 


KBT Stockholm
KBT Västerås

Akut hjälp vid otrohet?

En avslöjand otrohet skapar ofta ett akut behov av hjälp i relationen. Om du bor långt från en mottagning eller svårt att få tid på en lokal mottagning kan du få akut hjälp genom videosamtal. Här kan du klicka dig vidare för hjälp online med parterapi.

 

För dig i Stockholm

Här har vi listat resurser för dig som finns i Stockholm med närområde. Inom relationsarbete kan det vara behjälpligt med ordinär parterapi eller hjälp av sexologi i enskilda samtal eller som par.

Sexolog Stockholm