Relationskörkort för föräldrar

Att införa relationskörkort för föräldrar kanske inte skulle vara så fel. Det får säkert en och annan att höja på ögonbrynet. Det kan ju låta som om alla slaviskt skulle följa en exakt mall, men så är naturligtvis inte fallet.

Att skaffa barn ställer en del på sin spets för många par och särskilt när man inte var rätt förberedd. Var det verkligen läge att skaffa barn? Var man på rätt plats i livet? Det finns inga exakta rätt och fel i det här, men i en del fall kan man säga att det kanske inte är helt rätt just nu. Man har att ta hänsyn till de framtida förutsättningarna utifrån dagens läge för föräldrarna men även barnet eller barnen (det kan ju bli fler än bara en) ska självklart tas med i funderingarna.

Det är oftast de som går i funderingar att skaffa barn i unga år som har en del relevanta funderingar om det är rätt. Man kanske relaterar till sin egen uppväxt som kan ha inneburit en dysfunktionell koppling till föräldrarna. En rädsla att man själv ska skapa liknande situation för sitt barn kan finnas. Relationen man lever i kanske inte är den bästa och man kan dra liknelser även där med hur ens föräldrar hade det. Ska man lyckas ge sitt barn en bra uppväxt eller kommer man misslyckas? Många tankar som kan vara svårt att hantera på egen hand.

Är du redo för relationskörkort?

Funderingarna kan vara befogade för det är ofta barnet som bär med sig minnen från skilsmässor, bråk och olösta konflikter uppåt i åren. Spåren kan sitta i länge, kanske hela livet även om man inte tänker på det. Det kan påverka ens beteende och hur man upplevs och umgås socialt m.m. Uppväxten präglar oss helt enkelt.

Man bör därför vara helt klar och säker på att relationen har rätt förutsättningar för att vara redo för att skaffa barn. Det finns inga garantier för något, men det kan ändå vara bra att se över hur läget ser ut från rådande förutsättningar. När man är klar över det, då har man goda chanser att ge sitt barn en bra uppväxt. Då är man redo och kan få relationskörkort.

 

11 May 2017

Parterapiforum.com

På parterapiforum.com hittar du information inom parterapi för relationer som av någon anledning är lite på glid. Hoppas du hittar något som kan hjälpa dig och din partner att komma vidare eller få en bättre relation.

Ställ en fråga


 


KBT Stockholm
KBT Västerås

Akut hjälp vid otrohet?

En avslöjand otrohet skapar ofta ett akut behov av hjälp i relationen. Om du bor långt från en mottagning eller svårt att få tid på en lokal mottagning kan du få akut hjälp genom videosamtal. Här kan du klicka dig vidare för hjälp online med parterapi.

 

För dig i Stockholm

Här har vi listat resurser för dig som finns i Stockholm med närområde. Inom relationsarbete kan det vara behjälpligt med ordinär parterapi eller hjälp av sexologi i enskilda samtal eller som par.

Sexolog Stockholm